Inspiration fra markanthony.dk

Det store potentiale i en 4 dages arbejdsuge

Artikel af Mark Anthony, Motivationsekspert og -rådgiver.
August, 2021
Mere hjemmearbejde og en arbejdsuge på 4 dage kommer.
Kære læser,
Jeg har skrevet en artikel om hvad jeg tror der kommer til at ske med vores måde at arbejde på i den nærmeste tid. Den hedder "Det store potentiale i en 4 dages arbejdsuge" og her i mailen kan du læse et lille uddrag og klikke dig videre til selve artiklen i bunden af dette nyhedsbrev.

Mere hjemmearbejde og en arbejdsuge på 4 dage kommer
Og måske meget hurtigere end du tror.
Arbejdsgivere og arbejdstagere bør snarest finde ud af hvordan de sammen kan skabe et forbedret arbejdsmiljø ved at indarbejde højere fleksibilitet omkring hvordan og hvorfra arbejdet udføres og hvorledes det fordeles ud over færre dage - hvor det overhovedet er muligt.

Hjemmearbejde

De seneste 18 måneder har mange arbejdet hjemmefra. En stor del har fået smag for det. Ikke alle, men en hel del. De færreste ønsker at arbejde hjemmefra alle ugens 5 dage, men mange har allerede givet udtryk for at 1-2 dage om ugen ville være ønskværdigt.
jumpstory-download20200525-093219

4 dages arbejdsuge

Flere steder har man længe kørt det som forsøg eller allerede helt omstillet sig til en arbejdsuge på 4 dage.
En af de mere kendte herhjemme i Danmark er IIH Nordic. De besluttede sig allerede i 2016 for at indføre en 4 dags arbejdsuge og slet og ret lukke kontoret om fredagen.
4 dages arbejdsuge
Lederne skal give plads, give lov og gøre medarbejderne bedre. De skal udvikle sig som ledere og blive dygtigere til at inspirere og lede og engagere på distancen.

Medarbejderne skal genbesøge deres ”hvorfor” og være parate til at ændre deres ”hvordan” – De skal være villige til at løse opgaverne anderledes effektivt og på færre ugedage. Og hvorfor er jeg overbevist om at det er en god ide? Fordi alt peger på at det er en ide der både skaber bedre trivsel, mindre stress, bedre work-life balance, øget produktivitet, bedre bundlinje og større arbejdsglæde.


I min artikel uddyber jeg hvorfor jeg mener at ovenstående er vigtigt at forholde sig til. Både som medarbejder og som leder. Jeg håber du vil læse med.
logofoot
facebook instagram linkedin youtube